RĪGAS DZĪVOKĻU TIRGUS – JŪNIJS' 22

Sagatavojām jūnija Rīgas dzīvokļu tirgus pārskatu. Apskati to ŠEIT.
 
1.Aprīļa datos redzams būtisks darījumu skaita kritums, salīdzinot ar iepriekšējiem mēnešiem (zemākais kopš 2021. gada pirmajiem mēnešiem). Maijs būs bijis aktīvāks, tāpēc ka noreģistrēti vairāki JP (Safrāns, Burtnieku nams, Ventspils 6).
2.JP pirmreizēja tirgus datos beidzot vērojams kvadrātmetra cenas kāpums, šīm izmaiņām seko citas grupas (JP otrreizējais tirgū, PK un sērijas ārpus C+).
3.Lai gan kopējā vidējā darījuma summa nav būtiski augusi, darījumiem jaunbūvēs ārpus C+, PK C+ gada sākumā vērojama izaugsme (attiecīgi, +17% un +18%, salīdzinot ar 2021. gada beigām). Sēriju vidējā summa tuvojas 60 tūkst. EUR.
4.Dzīvokļu piedāvājuma cenas JP ārpus C+ ir palielinājušās par 30%, salīdzinot ar 2020. gada sākumu. Turklāt maijā cenas pieauga vēl par 2%, salīdzinot ar aprīli. Arī pārējās apskatītajās grupās vērojams būtisks cenu pieaugums, salīdzinot ar 2020. gada sākumu (ap 20%).
5.Sludinājumos norādītās īres cenas maijā saglabājās aprīļa līmenī. Lai gan dinamika katrā grupā atšķiras, cenu palielinājums vērojams lētākajās grupās (nerenovētās PK un Sērijas).
 

Priecāsimies dzirdēt Jūsu atsauksmes par paveikto!

Esam arī LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cenu-banka

Ar cieņu,
Cenu Bankas komanda