RĪGAS DZĪVOKĻU TIRGUS – SEPTEMBRIS' 22

Sagatavojām jauno Rīgas dzīvokļu tirgus pārskatu. Apskati to ŠEIT.
 
1. Šogad ik mēnesi darījumu skaits ir stabils – robežās no 800 līdz 900. Taču nepilnīgie dati par augustu liecina, ka iepriekšējā mēnesī darījumu skaits varētu būt starp šī gada augstākajiem.
2. Kvadrātmetra cenu izmaiņās redzamas divas izteiktas tendences: Jaunbūvēs ārpus C+ cenas turpina palielināties, kamēr Sēriju un nerenovēto PK izaugsme ir apstājusies un redzami cenu samazinājumi.
3. Sēriju īpatsvars augusta darījumu skaitā pārsniedz 60%, kas daļēji izskaidro kopējās vidējās darījuma summas samazināšanos (tā šobrīd ir zem 80 tūkst. eiro). Vidējā darījumu summa nesamazinās tikai Jaunbūvēs ārpus C+.
4. Pēc samērā negatīviem pārdošanas sludinājumu datiem jūlijā, augustā viss, izņemot Sērijas, atgriezās tuvu iepriekšējam pīķim.
5. Īres sludinājumu vidējās cenas izmaiņas negatīvi ietekmēja, salīdzinoši, lēto divistabu dzīvokļu skaits jaunajos projektos (gan jaunbūvēs, gan renovētajos): 400-450 EUR/mēn. Līdzīgas izmaiņas bija redzamas pirms gada un varētu būt saistītas ar sezonālu ietekmi, ko izraisa studentu neproporcionālā ietekme uz pieprasījumu attiecīgajos mēnešos.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cenu-banka

Ar cieņu,
Cenu Bankas komanda