RĪGAS DZĪVOKĻU TIRGUS – NOVEMBRIS' 22

Sagatavojām jauno Rīgas dzīvokļu tirgus pārskatu. Apskati to ŠEIT.
 
1. 2022.Q3 skaita ziņā būtiski neatšķīrās no šī gada pirmajiem ceturkšņiem, tomēr redzamas būtiskas izmaiņas Sēriju īpatsvara kāpumā no 50% (2021.Q3) un 51% (2022.Q2) uz 54% (2022.Q3).
2. Lai gan sludinājumu datos redzamas samērā strauja cenu samazināšanās, galvenokārt, Sērijām un PK, nepilnīgajos oktobra datos šobrīd tas nav novērojams. Vienlaikus, vidējās darījumu summas pārsniedz vidējās piedāvājumu summas. Iespējams, pastāv būtiskas atšķirības starp vidējo piedāvājumā esošo dzīvokli un vidējo pārdoto dzīvokli, pircējiem nelabprāt izvēloties dzīvokļus ar sliktu apdari.
3. Oktobra pārdošanas sludinājumos redzams, ka JP vidējās kvadrātmetra cenas turas gada sākumā līmenī, kamēr Sērijas ārpus C+ ir sasniegušas cenas, kādas bija vērojamas 2021. gada vidū (par 6% atpaliekot no šī gada jūnija un jūlija, kad bija novērojamas visaugstākās kvadrātmetra cenas). PK cenas, pēc 10% kāpuma, ir nonākušas gada sākuma novērotajā līmenī.
4. Īres sludinājumos vidējās mēneša maksas samazinājums vērojams visos segmentos. Kopš vasaras vidus augstākā punkta, tās ir samazinājušās par 6-9% un sasniegušas 2019. gada beigu līmeni.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cenu-banka

Ar cieņu,
Cenu Bankas komanda