RĪGAS DZĪVOKĻU TIRGUS – DECEMBRIS' 22

Sagatavojām jauno Rīgas dzīvokļu tirgus pārskatu. Apskati to ŠEIT.
 
1. Darījumu skaits strauji samazinās visas kategorijās. Oktobrī vērojama zemākā aktivitāte kopš 2021. gada pirmo mēnešu Covid-19 ierobežojumu perioda un 20% kritums attiecībā pret iepriekšējā gada oktobra datiem. Arī nepilnīgie novembra dati neliecina par aktivitātes pieaugumu.
2. Dažādu kategoriju dzīvokļu kvadrātmetra cenām ceturtajā ceturksnī nav vienotas tendences. Divas būtiskākās: Sēriju cenu samazinājums, sasniedzot gada sākuma līmeni, un izaugsmes apstāšanās JP ārpus C+ otrreizējā tirgū, kas indicē arī pirmreizējā tirgus un rezervāciju cenu stabilizēšanos.
3. Turpina samazināties vidējā darījumu summa; ja Q3, galvenokārt, tas bija Sēriju īpatsvara kāpuma dēļ, tad šobrīd samazinājumi redzami gandrīz visās kategorijās, izņemot C+.
4. Visu apskatīto dzīvokļu kategoriju pārdošanas sludinājumos novembrī redzams vidējās cenas pieaugums, attiecīgi, gada noslēgumā varam prognozēt cenu stabilizēšanos darījumu datos.
5. Īres cenas piedāvājuma datos novembrī turpināja samazināties. Kritums PK un Sērijām ir gandrīz lineārs un, salīdzinot ar pīķi jūlijā, veido 10-15%.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cenu-banka

Ar cieņu,
Cenu Bankas komanda