RĪGAS DZĪVOKĻU TIRGUS – MARTS' 23

Sagatavojām jauno Rīgas dzīvokļu tirgus pārskatu. Apskati to ŠEIT.
 
1. Janvāra darījumu skaits ir zemākais kopš pirmā Covid-19 viļņa 2020. gada Q2, pat mājsēdes laika periods 2021. gada sākumā uzrādīja augstāku darījumu skaitu. Salīdzinot ar 2022. gada decembri – turpat mīnus 40% un jau nepilnīgie februāra dati uzrāda augstāku aktivitāti.
2. Liela artava 2022. Q4 darījumu skaitam bija tieši pirmreizējā tirgus Jaunbūvēm, kas tika reģistrētas atsevišķos projektos, bez šiem – jau Q4 būtu redzams aktivitātes samazinājums. Gada sākumā aktivitāte šajā segmentā ir zema.
3. Neskatoties uz būtisko darījumu skaita kritumu, cenās nav redzamas lejupejošas tendences, izņemot Sērijās – kur cenas ļoti mēreni samazinās jau turpat gadu. Tomēr jāizceļ, ka Q1 datos ko apkopojam šomēnes Sēriju ārpus C+ cena ir nedaudz augstāka nekā mēnesi iepriekš apkopotajos.
4. Zīmīga cenu tendence atzīmējama otrreizējā tirgū, kur nerenovētās PK ēkās C+ cenas turpina strauji augt un ir pietuvojušās otrreizējā tirgus jaunbūvju cenām.
5. Augstāk aprakstītā tendence vērojama arī vidējās darījumu summas grafikā, kur abu šo segmentu dzīvokļi no cenu līmeņa ap EUR 100,000 posmā no 2019. līdz 2021. ir kopā pacēlušies uz “jauno” vidējo cenu līmeni ap EUR 120,000 sākot no 2022. gada.
6. Pārdošanas sludinājumos vidējā kvadrātmetra cena februārī praktiski nav mainījusies. Sērijām un JP ārpus C+ prasītās cenas ir gandrīz nemainīgais jau trešo mēnesi pēc kārtas.
7. Ārī vidējās prasītās īres maksas februāra mēnesī nav būtiski mainījušās pret iepriekšējo mēnesi. Līdzīgi kā prasītajās pārdošanas cenās: Sērijām, JP ārpus C+ un PK C+ prasīto īres cenu mediāna ir vienā līmenī jau vismaz trīs mēnešus.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cenu-banka

Ar cieņu,
Cenu Bankas komanda