Pierakstīties pārskatu saņemšanai

RĪGAS DZĪVOKĻU TIRGUS – JŪNIJS' 24

Sagatavojām jauno Rīgas dzīvokļu tirgus pārskatu. Apskati to ŠEIT.
 
1. Aprīlis ir šogad aktīvākais mēnesi darījumu skaita ziņa, Sērijām augstākais darījumu skaits kopš pagājušā gada augusta.
 
2. Kvadrātmetra cenās var izcelt PK dzīvokļu cenu atgūšanos uz 2023. gada vidus līmeni, bet darījumu skaits nav liels. Jaunbūvju cenas kāpj: kā pirmreizējā tiek reģistrēti darījumu dārgākos projektos (Moho Park, Lieplejas un Ābeļziedu terases), tā otrreizējais tirgus aug līdzi. Otrreizējais jaunbūvju tirgus ir sasniedzis augstāko līmeni kopš 2018. gada un tuvojas 2000 EUR/m2 uz iekštelpu platību.
 
3. Vidējā darījumu summā rekords Jaunbūvēs ārpus C+, pārsniegti EUR 140 000. Tomēr, tam neizdodas pacelt tirgus vidējo darījumu, jo Sēriju īpatsvars saglabājas augsts.
 
4. Maija pārdošanas sludinājumi parāda pirmo izaugsmi JP ārpus C+ kopš 2023. gada Q2. Pārējos dzīvokļu tipos neliels kritums.
 
5. Īres cenām sezonālais kāpums maijā ir sācies, bet 2023. gada vasaras līmenis vēl nav sasniegts. JP C+ maijā daudzi ļoti dārgi divistabu dzīvokļi cenās no EUR 1500, kas būtiski ietekmē vidējo. Tomēr arī mediāna cena JP C+ ir pārsniegusi 2023. gada vasaras līmeni - īres cenas JP C+ aug.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cenu-banka

Ar cieņu,
Cenu Bankas komanda