Pierakstīties pārskatu saņemšanai

RĪGAS DZĪVOKĻU TIRGUS – OKTOBRIS' 24

Atvērt pārskatu
1. Augusts bija aktīvākais mēnesis Rīgas dzīvokļu tirgū kopš 2023. gada jūnija un otrs aktīvākais kopš 2021. gada decembra. Zīmīgi ka šo līmeni palīdzēja sasniegt visu laiku aktīvākais Sēriju mēnesis (vismaz kopš 2010. gada) - pārdoti 560 Sēriju dzīvokļi, īpatsvaram saglabājoties tuvu 60%.
 
2. Darījumu cenās sasniegta vēsturiski augstāka atšķirība starp pirmreizējo un otrreizējo tirgu Jaunbūvēs ārpus C+: 848 eiro/m2. Līdzīga tendence redzama arī C+. Turpretim PK C+ atšķirība starp renovētajām un nerenovētajām ar septembra datiem saruka.
 
3. Vidējās darījumu summas septembra dati nav ieviesuši būtiskas korekcijas, izceļama ir vienīgi PK C+ vidējā darījumu summa, kas ir noslīdējusi uz 2021. gadam raksturīgo līmeni ap 100 tūkstošiem eiro.
 
4. Septembrī pārdošanas cenas sludinājum datos auga visās kategorijās, izņemot Sērijas. Arī JP, kur kopš 2023. gada beigām sludinājumu cenas samazinājās, septembrī redzama izaugsme.
 
5. Īres datos skaidri redzams, ka prasīto maksu pīķis bija augustā un cenas ir samazinājušas diezgan būtiski (ap 4%). Ja iepriekšējo gadu tendences atkārtosies, tad īres maksas turpināsies samazināsies līdz gada beigām.
 
 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cenu-banka

Telegram: t.me/cenubanka

Facebook: https://www.facebook.com/cenubanka

Instagram: https://www.instagram.com/cenubanka/

Ar cieņu,
Cenu Bankas komanda