RĪGAS DZĪVOKĻU TIRGUS – JŪLIJS' 23

Sagatavojām jauno Rīgas dzīvokļu tirgus pārskatu. Apskati to ŠEIT.
 
1. Darījumu skaits ir atgriezies pēdējo gadu vidējā līmenī, galvenokārt, pateicoties lielajam daudzumam reģistrēto jauno projektu un diezgan aktīvam Sēriju tirgum.
2. Otrajā ceturksnī jaunbūvju tirgū ārpus C+ vērojamas divas, atšķirīgas tendences: pirmreizējā tirgus cenas aug, jo joprojām tiek reģistrēti iepriekš noslēgtie rezervāciju līgumi, bet otrreizējais tirgus cenas samazinās. Vidējā reģistrētās kvadrātmetra cenu atšķirība bija aptuveni 600 eiro, kas ir lielākā pēdējo piecu gadu laikā.
3. Nerenovētu dzīvokļu augstākā vidējā cena PK C+ bija 2022.Q4, Sērijām ārpus C+ tā bija 2022.Q2, vidējās dzīvokļu cenas abu veidu projektos kopš tā laika ir nokritušas par aptuveni 7-8%. PK cenas kritumu uzrādījušas viena Q2 ietveros, kamēr Sērijas pakāpeniski gada garumā.
4. Aplūkojot sludinājumu datus, jūnijā pārdošanas cenu kritums vērojams visos segmentos. Vēljoprojām piedāvājums gandrīz visos segmentos ir būtiski augstāks par pēdējo gadu vidējo, bet kopumā ar cenu samazināšanos, aug arī darījumu skaits un, attiecīgi, piedāvājums samazinās.
5. Strauji aug prasītās īres cenas: 5-10% visos segmentos. Jāatzīmē, ka sezonalitāte ietekmē īres cenas un katru gadu vasarā ir vērojams cenu kāpums, taču šogad tas ir straujākais kopš 2019. gada (vecākais gads ar salīdzināmiem datiem), sasniedzot augstākās prasītās cenas. Izteiktākais kāpums redzams JP tirgū.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cenu-banka

Ar cieņu,
Cenu Bankas komanda